OPLEIDINGEN

Veilig werken met de Heftruck, Hoogwerker en Verreiker.

Veel medewerkers werken dagelijks met diverse voertuigen en machines. Het is vanuit de ARBO dan ook verplicht te voldoen aan de juiste wetgeving en te beschikken over de juiste deskundigheid.

Om het werken op moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk te maken, zijn verschillende soorten technische voorzieningen toepasbaar zoals steigers, ladders, liften en hoogwerkers. In bijvoorbeeld de evenementenbranche, schilderbranche en bij het monteren van screens en zonneschermen doen zich dagelijkse werkzaamheden op hoogte voor waarbij een hoogwerker, heftruck of verreiker gebruikt worden. Deze training voorziet werknemers van de juiste documenten.

Het veilig werken is alleen mogelijk met de juiste kennis en een zorgvuldige voorbereiding bij de aanvang van de werkzaamheden. In deze veiligheidstraining worden de nodige aanwijzingen gegeven voor veilig en verantwoord gebruik van hoogwerkers, heftruck, verreiker en overige technische voorzieningen.

Inhoud van de cursus – Deze cursus van 1 dag is geheel gericht op de beroepspraktijk om veilig te kunnen werken met een hoogwerker, heftruck en verreiker. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De theorie die wordt behandeld dient ter ondersteuning van de praktijkoefeningen. Tijdens de gehele cursus wordt er veel getoetst door middel van een 0-meting in diverse praktijksituaties.

Duur van de opleiding – De opleidingsduur van de cursus is afhankelijk van de ervaring en voertuigbeheersing van de deelnemer. Dit kan variĆ«ren van 1 dag tot 2 dagen welke onder te verdelen zijn in gelijke dagdelen. Uiteraard bieden wij u ook de mogelijkheid om deze cursus in de avonduren of in de weekenden te volgen.

Examen – Aan de cursus is een officieel examen verbonden. De deelnemers krijgen na afloop van de cursus een certificaat: Veilig werken met hoogwerker, heftruck of verreiker of een diploma verzorgt door SOG/SSVV.

Back to Top